COLDPLAY MOTS show Brussels - Stage

"Podium van Coldplay heeft Limburgs tintje: staalbedrijf TCS uit Houthalen maakt bijzondere constructies." - VRT News

Het is vanavond het laatste Belgisch concert van Coldplay in België, en het podium van de band heeft een Limburgs tintje. Want de speciale constructie op het podium is op vraag van de Belgische podiumbouwer Stageco gebouwd door het staalbedrijf TCS uit Houthalen. 

TCS, Timmers Cranes and Steelworks,  is een staalconstructeur en constructeur van hijstoestellen uit Houthalen-Helchteren. Het bedrijf werkt ook geregeld als onderaannemer van de Belgische podiumbouwer Stageco. En dat is dan als er bijzondere staalconstructies vereist zijn, zoals bijvoorbeeld bij de podia voor wereldsterren als de Rolling Stones, Rammstein en Coldplay. 

Het gaat altijd om zeer speciale constructies, vertelt CEO Bert Zimmerman. "Het zijn bijzondere, architectonische constructies. Ze zijn ook zeer complex en moeten wereldwijd gemonteerd kunnen worden. Wat belangrijk is voor Stageco, is dat de opbouw en afbraak van die podia snel en accuraat kan gebeuren," vertelt hij. 

Het zijn natuurlijk bijzonder mooie referenties voor TCS als ze kunnen melden dat ze meegebouwd hebben aan een podium van Coldplay of Rammstein. Bert Zimmerman: "Daar zijn we ook enorm fier over dat we daar een bijdrage aan kunnen leveren. Helaas commercieel zitten we daar wel gebonden aan een bepaalde geheimhouding. Maar anderzijds is het voor ons belangrijk dat het een continu leerproces is, om zaken te verfijnen, en om de uitdagingen die Stageco ons voorlegt telkens goed op te lossen. En zo kunnen we onze expertise laten groeien in die zaken." 

"Als we dit aan nieuwe klanten vertellen dat we dit soort werk doen, zien we wel verwondering", glundert Zimmerman. "Als we hen die foto's laten zien en we delen mee dat we daar aan meewerken, dan zien we toch wel verwonderde blikken aan de andere kant. En dat helpt ons om ons commercieel verhaal te onderbouwen." Het maken van die podiumconstructies zelf levert het bedrijf ook heel wat werk op. 

Bron:  Radio 2, Ilse Suffeleers - https://bit.ly/3VoaaM6