Turnkey projects_Production units_Feneko

“Neem mijn zorgen weg, dan doen we zaken”

Nieuwe werkplaats voor insectenraamfabrikant Feneko
Leestijd
2 minuten

Feneko is een Brusselse fabrikant van aluminium insectenramen en -deuren. Het bedrijf is de voorbije tien jaar gestadig gegroeid en heeft net een bijkomende werkplaats van 3300 m² gebouwd om zijn capaciteit te verhogen. “Ik heb de opdracht aan TCS gegeven omdat ik wist dat ze het project van begin tot einde zouden leiden; geen enkele zorg voor mij,” zegt directeur Frank Nees.

Nees heeft Feneko in 1995 opgericht als een eenmanszaak, hij maakte insectenramen in de garage van zijn vader. Vandaag is het bedrijf een flinke kmo met 65 voltijdse werknemers plus ongeveer dertig interimkrachten tijdens het drukke zomerseizoen. Sinds 2003 is de productie ondergebracht in Neder-Over-Heembeek ten noorden van Brussel waar Nees vier werkplaatsen en een kantoorgebouw liet bouwen. Al die gebouwen hebben dezelfde herkenbare ultramarijn blauwe gevel, alhoewel ze door verschillende aannemers zijn gebouwd.

 

Blijf bij de essentie

Frank Nees hanteert duidelijke criteria bij de keuze van aannemers. “Ik sta aan het hoofd van een vrij groot bedrijf, maar ik geniet ook van mijn vrije tijd,” legt hij uit. “Daarom heb ik al heel vroeg geleerd om superefficiënt te zijn en bij de essentie van mijn business te blijven. Ik wil geen enkel probleem meenemen naar huis. Tegen aannemers zeg ik: als u bereid bent om alle zorgen op u te nemen, dan doen we zaken. En dat is precies wat TCS beloofde te doen.”

Turnkey projects_Production units_Feneko

Door de vervuilde ondergrond was het niet toegelaten om afgegraven grond weg te voeren

Niet bemoeien

Nees was erg opgezet met de projectaanpak. “Ik moest me nooit met de bouwaangelegenheden bezighouden. Bijvoorbeeld: de werkplaats moest gebouwd worden op vervuilde grond, dus was het niet toegelaten om afgegraven grond weg te voeren. TCS maakte een voorstudie om zeker te zijn dat de alle uitgegraven grond elders op de site zou kunnen gebruikt worden. En het is ook gelukt, dus geen zorgen voor mij. Ze hielden zich ook heel nauwgezet aan het projectplan, wat vandaag toch vrij uitzonderlijk is in de bouwsector. Ze zijn begonnen in de koude winterdagen van januari en konden zes maanden later opleveren. Mooie prestatie, moet ik zeggen.”

Specificaties

  • 142 ton staal
  • Gebouw van 24.7 m x 84 m x 8 m (dakrandhoogte) = 2074.8 m²
  • Gebouw van 28.9 m x 41.86 m x 7 m (dakrandhoogte) = 1208.89 m²

Geïnspireerd door dit verhaal?